Graviditet

En graviditet kan for visse, mig selv inklusive være rigtig hård for kroppen. Ens krop skal indrette sig og finde på plads, med nyt tyngdepunkt, som konstant ændrer sig. For mange fylder første kvalme meget i første trimester. For de fleste fortager dette sig, men for andre er det hele graviditeten igennem.

Det der er sikkert er; at det føles forskelligt for alle. Nogle glider igennem graviditeten, andre har gener fra første dag, og indtil fødslen. Ens krop skal vænne sig til den ekstra vægt som der kommer.

Kroppen skal ligeledes finde på plads igen efter babyen er født – enten vaginalt eller via kejsersnit – hvilket kan give nye og andre gener. Du er også mere end velkommen efter din fødsel, hvis du fortsat oplever gener.

Jeg har selv oplevet en del lændesmerter, i forbindelse med mine graviditeter. Andre kan opleve pludselig, at få carpal tunnel syndrom (en form for betændelse i håndledet som følge af hormoner og væske ansamlinger).

Graviditet efter fertilitetsbehandling

Jeg blev selv gravid med mit første barn ved hjælp fra ICSI (Reagensglas hvor man kommer sæden direkte i ægget) efter 4 års forsøg og ca 2 år on and off i hormonbehandling. Først insemination og piller, sidenhen æg udtagning og æg oplægning, med dertil ret kraftig hormonbehandling.

Ved graviditet efter enten kort eller lang hormonbehandling; kan kroppen allerede fra start være udfordret. Dette skyldes, at man har fået et unaturligt hormonindtag igennem længere tid.

Det kan derfor give rigtig god mening at understøtte kroppen ekstra. Det kan man gøre i form af massage, en masse ro og hvile og ikke mindst accept af at kroppen er på overarbejde, og dette er helt naturligt.

Ønsker du hjælp til at støtte din krop under fertilitetsbehandling, kan jeg også hjælpe med dette. Læs opslag om fertilitetsbehandling og zoneterapi.

Hvad kan jeg gøre for dig?

Jeg kan hjælpe med lændesmerter, kvalme, kramper, søvnproblemer og meget mere. Men allermest kan jeg støtte dig i at give din krop ro i den periode, hvor du gør et kæmpe arbejde.

Jeg kan give dig 1 times fuld ro, hvor du har fokus på dig selv og ikke skal tænke på andet en dyb afslapning. For din skyld anbefales det, at vente til efter 1. trimester med behandlinger.

Så når du har ramt 2. trimester, skal du være mere end velkommen. Er du meget generet tidligere, så skriv til en mail til mig på kaja@llzones.dk, så finder vi på noget. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og hørt hos mig, så er du usikker eller utryg ved noget, så spørg endelig.

Jeg har en graviditetspude, som jeg ligger ovenpå min briks, her er der plads til mave og bryster og du vil kunne ligge på maven, mens du får massage på skuldre, lænd eller, hvor du end har ondt. Er det for hårdt for dig at ligge på maven, så tager vi den derfra. Min briks kan tippes op, så du kommer oprejst efter massagen og hermed kan få behandling på dine fødder og ben uden at blive utilpas. Bliver du alligevel utilpas undervejs, holder vi en pause, eller du får noget at drikke eller lignende.

Følg mig på Instagram